• Početna>
  • Vesti>

Spasić:Protiv počinioca ćemo podneti krivične prijave

Predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić osudio je rušenje “srpskog zida plača” ispred parlamenta i najavio krivičnu prijavu protiv počinilaca.

On je sinoć rekao da je dobio informaciju da su ispred Skupštine Srbije, gde je postavljen “srpski zid plača”, neki huligani pocepali fotografije kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca koje su ubili OVK i NATO-a i srušili konstrukciju na kojoj je stajao ceo “zid plača”.

To je, kaže, neshvatljivo i za svaku osudu, a porodice žrtava su dotučene time što se desilo za “zidom plača”.

Spasić je najavio da će Udruženje porodica već danas podneti krivičnu prijavu protiv organizatora “teškog krivičnog dela” i zatražiti obeštećenje. Udruženje će, dodaje, od policije zahtevati i da im otkrije organizatore tog huliganskog čina.

Spasić je izrazio nadu da će uz pomoć države ponovo postaviti “zid plača” na istom mestu, jer je to, prema njegovim rečima, važno u borbi da Unesko ne primi lažnu državu Kosovo, ali i zbog toga što traže od države spomenik srpskim žrtvama.

“Da smo dobili lokaciju za spomenik srpskim žrvtama, eto šta bi se desilo sa njim. I to u sred Beograda, a ne u Prištini i Tirani”, zaključio je Spasić.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić oštro je osudio uništavanje i skrnavljenje postavke sa fotografijama i imenama žrtava rata na KiM.

“Nema politike koja može opravdati ovakav vandalski odnos prema našim ubijenim i nestalim sugrađanima, čije su porodice večeras ponovo povređene. Siguran sam da ova sramota nije pravo lice srpske mladosti”, istakao je Ðurić u sinoćnoj poruci na Fejsbuku.

On je dodao da saoseća sa porodicama poginulih i nestalih građana Srbije, koji ničim nisu zaslužili ovakav odnos prema njihovoj patnji, bolu i žrtvi koju su podneli za svoju zemlju.

Izvor:TV Most

Comments

Pročitaj još