Đurić: Pobeda Vučića na KiM ima moralnu težinu

Direktor Kancelarije za KiM i funkcioner SNS Marko Đurić izjavio je danas da je Aleksandar Vučić na KiM osvojio 80,04 odsto glasova, što je četiri puta više u odnosu na ukupan broj glasova koi su osvojili ostali kandidati i dodao da to ima moralnu težinu.

Đurić je, na konferenciji za novinare u sedištu SNS, rekao da je drugoplasirani na KiM bio Vojislav Šešelj sa 7,19 odsto glasova, sledi Vuk Jeremić sa 4,24 odsto podrške, zatim Saša Janković sa 2,67 odsto i Luka Maksimović sa 2,18 odsto podrške.

On je naglasio da je najveći broj glasova Vučić osvojio u opštini Gora, preko 90%, potom slede Lipljan, Kosovska Kamenica, Prizrenski okrug. U Kosovu Polju je poverenje Vučiću dalo preko 83% glasača, a u Koosvskoj Mitrovici 73,40%.

Đurić je istakao da je Srpska napredna stranka beskrajno zahvalna Srbima sa Kosova i Metohije na podršci koju su dali Aleksandru Vučiću, što su prepoznali njegovu borbu za snažnu ekonomiju i prosperitet Srbije. Naglasio je i da je za SNS važno da su se Srbi na KiM ujedinili u podršci Vučiću.

Đurić je dodao i da izbori nisu održani u dobroj atmosferi, ali da to nije sprečilo Srbe da, i tamo gde nije bilo lako, izađu i glasaju.

Današnjoj konferenciji su prisustvovali i svi predstavnici Srba sa Kosova i Metohije.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još