Jevtić:Naš cilj je ostanak, opstanak i život u miru na KiM

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić danas je po obilasku Kosovskog Pomoravlja poručio u Prekovcu, u novobrdskoj opštini, da Srbi žele da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji i da žive u miru sa svojim komšijama Albancima.

“Ovo je poruka koju ću preneti i premijeru Isi Mustafi, jer sam u razgovoru sa ljudima u Kosovskom Pomoravlju dobio informacije da doživljavaju pritiske prilikom prelaska u Centralnu Srbiju. Ljude ne treba iskorišćavati u političke svrhe. Srbi žele da ostanu i opstanu na ovim prostorima i da žive u miru sa svojim komšijama Albancima”, rekao je Jevtić.

Obećao je da će problemi koje imaju meštani Šilova, a odnose se na sređivanje kanalizacione mreže, rečnog korita i asfaltiranje tri kraka puta biti rešeni u najkraćem roku.

“Posebno želim da poručim poljoprivrednicima u Kmetovcu da sam o njihovim problemima koje imaju na administrativnom prelazu Končulj prilikom prelaska radi plasmana poljoprivrednih proizvoda u Centralnoj Srbiji već razgovarao sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem i da će njihov problem biti rešen u najskorijem roku”, rekao je Jevtić.
Jevtić je na kraju poručio da će Ministarstvo za zajednice i povratak i dalje pomagati mladim bračnim parovima i porodicama sa egzistencijalnim problemima i da će nastaviti sa izgradnjom škola i vrtića u sredinama gde je to potrebno srpskom narodu.

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović istakao je da je sa ministrom Jevtićem potpisano šest memoranduma o realizaciji prioritetnih projekata u infrastrukturi i za opremanje škole “Desanka Maksimović” u Prekovcu kabinetom za informatiku.
Inače, ovo je prva poseta ministra Dalibora Jevtića gnjilanskoj i novobrdskoj opštini u ovoj godini.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."