Vlasi: Pucao naručeni atentator

Adovkat Azem Valsi koji je jutros ranjen u Prištini, kazao je za Radio slobodna Evropa da je na njega pucao naručeni atentator.

“Pre osam ujutru je zazvonio neko na vrata. Ja sam izašao. Neki tip, onako smušen, držao je neke papire. Rekao je da ima neki vlasnički problem. Rekao sam mu da ja to ne radim i da ide u susednu ulicu kod drugog. Da li je iz Nemačke došao ili ga je neko poslao, ne znam. Ušao sam da mu napišem na ceduljici broj i da mu ga dam. Kad sam izašao, navalio je na mene na vrata, sa pištoljem i prigušivačem, očigledno pripremljen, i pucao u rame i pobegao. Po svim karakteristikama, to je naručeni atentator. Šta i od koga, istraga će pokazati. Po osnovi mog profesionalnog posla, nemam niti sam imao ikakvih problema sa bilo kim. Moja porodica nema nekih problema ili sporova sa bilo kim. Ne znam šta da mislim i neću da nagađam. Istraga će pokazati svoje”, kazao je Vlasi za RSE.

Direktor Hitne pomoći Basri Ljenjani, kazao je da je Vlasijevo stanje stabilno i nije bilo potrebe za operacijom.

Ljenjani je dodao da je Vlasi pogođen u levo rame, da ima ulazne rane od metka, ali ne i izlazne, te dodao da nije potrebna operacija. On je iz Hitne pomoći prebačen na traumatologiju.

Policija Kosova za RSE je prethodno potvrdila da je jedna šezdesetosmogodišnja osoba ranjena i da je van životne opasnosti.

Vlasi, inače spoljni savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja zadužen za pitanje vizne liberalizacije između Kosova i Bosne i Hercegovine, ranjen je jutros ispred njegovog stana, gdje mu je i kancelarija.

U stanu se u tom trenutku nalazila njegova supruga Nadira Avdić Vlasi koja nije htela da spekuliše o motivima.

Ona je ranije rekla agenciji Beta da je jedna osoba ranila Vlasija vatrenim oružjem u rame, a da je do toga došlo nakon što je tražila da je Vlasi zastupa u određenom predmetu, što on nije prihvatio.

Kamera je snimila čoveka i još nije poznato da li je uhapšen.

Policija je saopštila da je u toku intenzivna potraga za osobom koja je pucala u Vlasija.

 

Izvor: Radio KIM, Radio Slobodna Evropa

 

Comments