Papadopulu: Dijalog Beograda i Prištine nema alternativu

Šefica Euleksa Aleksandra Papadopulu izjavila je da dijalog između Beograda i Prištine nema alternativu, ističući da je Euleks spreman da pomogne pri tehničkoj primeni dogovorenog.

Papadopulu je posetila sever Kosova i sastala se sa predsednicima opština Leposavić i Zvečan.

Na odvojenim sastancima su razgovarali o pitanjima od značaja za tamošnju zajednicu, kao što su sloboda kretanja, matične knjige i registarske tablice.

Papadopulu je, kako je objavljeno na sajtu Euleksa, podvukla potrebu za stalnim konstruktivnim angažovanjem predsednika opština, naglašavajući da je takva saradnja od ključnog značaja za lokalnu zajednicu.

Papadopulu se tokom ove posete sastala i sa šeficom opštinske administracije u Severnoj Mitrovici Adrijanom Hodžić.

One su razgovarale o napretku i izazovima u radu kancelarije.

“Vrlo sam ohrabrena posvećenošću miru i stabilnosti koju su izrazili svi moji sagovornici. Nema alternative dijalogu, a Euleks je spreman da pomogne pri tehničkoj primeni sporazuma postignutih kroz dijalog između Beograda i Prištine koji pomaže EU, kao vidljivom koraku napred ka unapređenju života ljudi koji žive širom Kosova”, izjavila je Papadopulu.

Šefica Euleksa je posetila i glavni most i posmatrala tekuće radove na preuređenju ulice Kralja Petra u pešačku zonu u Severnoj Mitrovici.

Izvor,TV Most

Comments