Predsedništvo SKONUSA prvi put u Kosovskoj Mitrovici

“Kosovska Mitrovica je bitan faktor u obrazovnom sistemu, i naša je briga da se broj studenata sa sadašnjih 7000 poveća naredne godine” rekao je Aleksandar Spirić na dočeku predsedništva Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS).

” Svaka podrška ovdašnjuem narodu je jako bitna, i ovo je prilika da prenesete vašim prijateljima i kolegama da psote prostor Kosova i Metohije i upoznaju se sa blagom Kosova i Metohije. Ovo je prilika da se zajedničkim snagama borimo za ono najbitnije, naš identitet, naše slovo, naš jezik” rekao je Spirić.

Milan Savić, predsednik SKONUSA, kaže da je Opština Kosovska Mitrovica uvek podržavala studente i istakao je nadu da će se saradnja nastaviti uspešno.

“Čast mi je što sam prvi predsednik SKONUSA sa prištinskog univerziteta, a još veća čast mi je da predvodim delegaciju koja je prvi put na ovim prostorima i u našem gradu. SKONUS je u predhodnom periodu, a sada još više pomagala našem univerzitetu i prepoznavala probleme sa kojima se naši studenti suočavaju. Ovom posetom će videti sa kojim se problemima naši studenti susreću, a takođe videće da se studentski život  ovde ne razlikuje od studentskog života u drugim gradovima” kazao je Savić.

Karlo Mikelić, student prorektor univerziteta Džon Nezbit, ističe da mu je čast što su ugošteni na visokom nivou.

“Veoma je važno da svi, zajedničkim snagama, učinimo studentski život i proces studiranja i sticanja znanja boljim nego danas. Omladina je stub svakog društva, i samim tim se trudimo da našim mladima pomognemo” kazao je Mikelić.

Đorđe Trmčić sa univerziteta Singidunum ističe da mu je čast što ima priliku da predstavlja studente državnih i privatnih fakulteta.

“Svi kažu da su studenti budućnost. Studenti su sadašnjost. Za njih se moramo boriti svakoga dana iznova i iznova. Milim da smo ove godine u SONUSU okupili tim koji će to jako dobro raditi u naredne dve godine” rekao je Trmčić.

Na sednici SKONUSA, prvoj koja se ikada održava na ovim prostorima, diskutovaće se o nacrtu novog zakona o visokom obrazovanju. Izvedeni zaključci i izmene koje će studenti predložiti biće predstavljeni ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću u utorak u 10 časova.

Comments

Pročitaj još