Kosovsko tužilaštvo: Izdato 57 naloga za hapšenje

Portparol kosovskog specijalnog tužilaštva Hekrem Ljutfiu izjavio je da su sudije pretpretresnih veća na Kosovu izdale 57 lokalnih i međunarodnih naloga za hapšenje osoba osumnjičenih za počinjene ratne zločine.

“Obaveštavam vas da Specijalno tuzilaštvo Kosova vodi istragu protiv nekoliko lica u vezi sa krivičnim delima ratnih zločina. Po zahtevu Tužilaštva, izdatih od strane lokalnih tužilaca, predpretresne sudije u okviru osnovnih sudova izdale su 57 lokalnih u međunarodnih naloga. Takođe, nalozi su izdati i prema zahtevima Euleksovih tužilaca od strane suda”, preneo je Ljutfiu RTS-u, u pisanom odgovoru.

Ljutfiu nije naveo kada su nalozi izdati, o kojim se ratnim zločinima radi, ko su osobe za kojima su izdati nalozi.

U Euleksu, RTS-u su preneli da sakupljaju podatke nakon navoda pojedinih prištinskih medija da se radi o nalozima za hapšenje Srba koji su počinili ratne zločine. te da će se oglasiti tokom dana.

Prema navodima istih medija, optužnice su izdate petog januara, dan pošto je po zahtevu Srbije, po poternici Interpola, u Francuskoj uhapšen Ramuš Haradinaj, osumnjičen za ratne zločine.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."