• Početna>
  • Vesti>

Predstavljena petogodišnja strategija razvoja turizma u Opštini Zvečan

“Turizam je ozbiljan biznis i može se dobro zaraditi od njega. Neophodno je uzeti postojeće resurse i spakovati ih u komercijalni sardžaj“ rekao je Dr. Branko Krasojević, jedan od autora danas predstavljene petogodišnje strategije razvoja turizma u Opštini Zvečan.

Kako je Dr. Krasnojević rekao, ovom strategijom nije predviđeno da Opština Zvečan konkuriše susednim opštinama, već da budu kompatibilni i da dopunjuju ponude jedne drugih.

„Cela regija severa Kosova i Metohije treba da se predstavi zajedno, ne samo Srbiji, već i zemljama jugo-istočne Evrope. Osmislili smo dosta novih proizvoda i potrebno je da se podigne svest naroda koliko je turizam veliki biznis i kakve mogućnosti i šanse pruža. Neko bi rekao da zbog političke situacije turizam nema šansi da zaživi ali ja to ne vidim tako“ rekao je Krasnojević.

Predsednik privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević je istakao važnost ovog dokumenta.

„Ovo je jedan početni dokument koji nama zadaje zadatke i pokazuje kako ćemo se ponašati u budućnosti. Ovom strategijim mi nismo zatvorili pitanje turizma u Zvečanu. Naša Opština ima izuzetne potencijale i naš je cilj da privučemo potencijalne turiste“ rekao je Todosijević.

On zahvalio se vladi Republike Srbije zbog ulaganja u Rajsku banju i nju vidi kao jedan od stubova turizma Opštine Zvečan pored manastira Devine Vode, Sokolica i Banjska.

Opština Zvečan će svoju turističku ponudu predstaviti na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu koji će se održati od 23. do 26 februara.

Comments

Pročitaj još