Radovi na izgradnji nove konstrukcije u toku

Radovi na novoj konstrukciji su započeti nakon što je inspekcija Ministarstva prostornog planiranja iz Prištine utvrdila da su temelji nove konstrukcije postavljeni u skaladu sa postignutim dogovorom. Kako je gradonačelnik Rakić rekao, temelji novog zida biće postavljeni 2,2 metra bliže pešačkoj zoni u odnosu na stari zid. Planom je predviđeno da u sklopu novog zida bude ugrađena pokretna rampa koja će omogućiti vozilima hitne pomoći, policije i vatrogascima  pristup ulici Kralja Petra.

Gradonačelnik nije mogao da odgovori na pitanje kada se očekuje završetak radova.

„U ovom trenutku niko ne zna koji je krajnji rok. Ono što mogu da kažem je da revitalizacija mosta kreće uskoro i da most neće biti pušten u saobraćaj dok ne bude gotova pešačka zona“.

On se takođe osvrnuo i na trenutnu situaciju u gradu.

„U suštini tenzije su spuštene. U ovim trenutcima sam dobio informaciju da je pronađena bomba u blizini vodovoda pored Ibra i sumnjam da nekome nije u interesu da održi mir na ovom terenu. Srpska strana će se držati dogovorenog i prioritet nam je mir i očivanje mira na terenu“ rekao je Rakić.

Bager je jutros rasčišćavao teren i uklanjao ostatke starog zida koji je porušen u nedelju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."