• Početna>
  • Vesti>

Rakić: U 2017. u Kosovskoj Mitrovici 300 novih radnih mesta

Na sednici SO Severna Mitrovica gradonačelnik Goran Rakić odbornicima je podneo godišnji izveštaj o radu za 2016 godinu. Dnevni red dopunjen je sa dve tačke, ustupanje zemljišta za izgradnju zgrade Opštine Severna Mitrovica i izborom komandira policijske stanice Sever, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Ove godine prvi put je usvojen naš budžet od strane resornog ministarstva na vreme. Do sada sredstva iz budžeta bila su nam na raspolaganju tek od juna meseca tako da se često dešavalo da ne uspemo da utrošimo sva sredstva. Budžetom smo uspeli da obezbedimo i dodatna novčana sredstva tako da će Opština Severna Mitrovica imati sredstva za 300 novih radnih mesta“, rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i dodao da to ne znači da će se već „sutra“ krenuti sa realizacijom prijema radnika.

Rakić je rekao da će, čim sredstva budu na raspolaganju, biti raspisani konkursi za prijem 300 radnika na neodredjeno vreme.

„Konkursi i prijem radnika će biti transparentni, konkursi će trajati najmanje mesec dana , kako bi svi zaiteresovani bili upoznati na vreme. Konkursi će biti na svim portalima, u svim medijima…“, rekao je Rakić i dodao da nema bojazni jer će vremenski rok za konkurisanje biti mesec dana i više kako bi zainteresovani uspeli da prikupe neophodnu dokumentaciju.

Kako je Rakić rekao, realan broj radnih mesta bi mogao da bude i veći, jer se privode kraju i dva velika projekta: sportska hala i autobuska stanica.  Ta radna mesta ne bi trebala da budu “na teretu” lokalne samouprave, jer su ti projekti samoodrživi. Takođe je rekao da postoje naznake da će biti izgrađen i dom kulture koji bi mogao otvoriti dodatna radna mesta.

Pored novih stalnih radnih mesta, gradonačelnik Rakić najavio je i 200.000 eura podrške malim i srednjim preduzećima, s tim što će i pravo da konkurišu imati postojeće i novoosnovane firme. Prema njegovim rečima, taj projekat je u završnoj fazi a konkurs će biti raspisan. Naglašava da će svi dobiti podjednaku šansu, a prednost će imati održivi projekti, jer, kako kaže, nije cilj samo pokloniti novac nekome.

Govoreći novoj zgradi opštine, Rakić je rekao će zgrada biti reprezentativna i da se završetak radova koji su u toku očekuje u oktobru mesecu. Površina na kojoj se gradi iznosi 1360 metara kvadratnih a nalaziće se između zgrade Telekoma i vatrogasne zgrade u naselju Bošnjačka mahala.

Odbornici su takođe i predložili majora Đorđa Karamarkovića i poručnika Zorana Ristovića za mesto komandira policijske stanice Sever. Konačnu odluku za imenovanje novog komandira doneće Genaralna direkcija policije u Prištini.

Comments

Pročitaj još