Jevtić: Dogovor doprinosi miru

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić pozdravio je postizanje dogovora u vezi sa uređenjem okoline u neposrednoj blizini glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, ocenivši da sve to doprinosi miru i bezbednosti građana.

Nakon nekoliko dana pregovora koji su bili izuzetno teški, postignuti dogovor je, što je najvažnije, pomogao spuštanju tenzija i ujedno otvorio vrata nastavku razgovora oko svih nerešenih pitanja, naveo je Jevtić u saopštenju.

“Još jednom je dokazano da se jedino dijalogom, bez jednostranih poteza i rešenja, može doći do stabilnosti i mira. Dogovor koji je postignut vezano za uređenje pešačke zone doneo je osim mira i stabilnosti i bezbednost za građane Severne Mitrovice”, naveo je Jevtić.

U saopštenju se ističe da će način na koji će biti uređena pešačka zona u Kosovskoj Mitrovici omogućiti sigurnost za pešake, i podseća da će saobraćaj za civilna vozila biti onemogućen.

“Ceo izgled projekta je nešto što će Severnoj Mitrovici i njenim građanima dati izuzetno lepu pešačku zonu. Činjenica da je projekat jednoglasno podržan od strane odbornika SO Severna Mitrovica je veoma bitan momenat jer je na kraju odluka o načinu uređenja dela grada upravo na onima čija je to i nadležnost”, naveo je Jevtić.

Jevtić u saopštenju zaključuje da je lokalna samouprava u Severnoj Mitrovici još jednom pokazala da radi u interesu svojih građana.

 

Izvor: RTS, tanjug

Comments

Pročitaj još