Jevtić: Dogovor doprinosi miru

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić pozdravio je postizanje dogovora u vezi sa uređenjem okoline u neposrednoj blizini glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, ocenivši da sve to doprinosi miru i bezbednosti građana.

Nakon nekoliko dana pregovora koji su bili izuzetno teški, postignuti dogovor je, što je najvažnije, pomogao spuštanju tenzija i ujedno otvorio vrata nastavku razgovora oko svih nerešenih pitanja, naveo je Jevtić u saopštenju.

“Još jednom je dokazano da se jedino dijalogom, bez jednostranih poteza i rešenja, može doći do stabilnosti i mira. Dogovor koji je postignut vezano za uređenje pešačke zone doneo je osim mira i stabilnosti i bezbednost za građane Severne Mitrovice”, naveo je Jevtić.

U saopštenju se ističe da će način na koji će biti uređena pešačka zona u Kosovskoj Mitrovici omogućiti sigurnost za pešake, i podseća da će saobraćaj za civilna vozila biti onemogućen.

“Ceo izgled projekta je nešto što će Severnoj Mitrovici i njenim građanima dati izuzetno lepu pešačku zonu. Činjenica da je projekat jednoglasno podržan od strane odbornika SO Severna Mitrovica je veoma bitan momenat jer je na kraju odluka o načinu uređenja dela grada upravo na onima čija je to i nadležnost”, naveo je Jevtić.

Jevtić u saopštenju zaključuje da je lokalna samouprava u Severnoj Mitrovici još jednom pokazala da radi u interesu svojih građana.

 

Izvor: RTS, tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."