• Početna>
  • Vesti>

Spirić uručio radnicima PU “Danica Jaramaz” ključeve novog obdaništa u Bošnjačkoj mahali

Predsednik privremenog organa Opštine  Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić  uručio je danas radnicima PU „Danica Jaramaz“  ključeve novoizgrađenog  obdaništa u Nemanjinoj ulici, u Bošnjačkoj mahali.

Objekat površinbe 506 metara kvadratnih sa 16  odeljenja, moći će da  primi stotinu mališana na celodnevnom boravku.

„Uz pomoć Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju,  trudimo se da građanima obezbedimo bolji život a naša najveća briga su najmlađi.  Opremanje ustanove nameštajem i ostalim potrepštinama finansiraće Kabinet  gradonačelnika Gorana Rakića i to je potvrda zajedničkog rada i onoga što je našim građanima najpotrebnije a to su sloga,  solidarnost i podrška“, rekao je Spirić.

On je dodao da će obdanište oko Vaskrsa u potpunosti biti spremno da primi prve mališane.

Ključeve je ispred kolektiva PU Danica Jaramaz primila vaspitač Goranka Kragović koja je istakla da  je posebno zadovoljstvo što se ovaj važan događaj dešava na praznik Svetog Save.

„Nadam se da će Vlada i ministarstvo prosvete  nastaviti da nas podržavaju  i da ćemo opstati i ostati, da se širimo, da se množimo  i da naš rad bude isto onako plodonosan kakav je bio dosad“, rekla je Kragović.

Ona je posebno iyrayila \aljenje [to direktor PU Danica Jaramay Jelena Antić iz zdravstvenih razloga nije mogla da dođe i lično preuzme klojučeve, jer je, na ovome “vredno i predano radila”.

Vrednost projekta je 14 miliona dinara .

Izvođač radova je firma „Rad 028“.

 

 

Comments

Pročitaj još