• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Nastavak dijaloga u utorak, Srbija će biti predstavljena na najvišem nivou

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da će nastavak razgovora sa Prištinom biti nastavljen u utorak u večernjim časovima a da će Srbiju pored njega predstavljati i predsednik Tomislav Nikolić.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije istakao da će u utorak pod pokroviteljstvom Federike Mogerine biti nastavljeni razgovori sa Prištinom.

“Srbija će biti predstavljena na najvišem nivou i ići će predsedniki Nikolić i ja kao predsednik Vlade. Mislim da će Albanci dovesti svoje najviše predstavnike i nadam se da će biti dovoljno razuma i racionalnog pristupa da se nikada više ne ponovi dovođenje oružja i oružja u sredine naseljene Srbima da bi se time pokazali mišići”, kaže premijer.

Dodaje da je za Srbiju najvažnije da se izbegnu sukobi i dalje provokacije.

“I verujem da ćemo imati uspeha. Mnogo truda i rada ćemo uložiti da se obezbedi ekonomska stabilnost”, ističe Vučić.

Predsednik srpske vlade naveo je da razgovori u Briselu neće biti ni laki ni jednostavni.

– Naše su pozicije potpuno udaljene. Ono što je važno jeste da ne sme da dođe do upotrebe oružja, i to važi za obe strane. Ovog puta su to učinili Albanci – naveo je Vučić.

Kako je naveo, Albanci nisu videli voz koji je išao iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici i da ga je on zaustavio konačno u Raškoj.

– Nisu mogli da ga vide niti da ga čuju. Svi Srbi su videli njihova borbena vozila i puške – kazao je Vučić. On se zahvalio i Federiki Mogerini jer je vrlo zainteresovana za pregovore. Kazao je i da je pola sata razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

– Razgovarati pola sata sa nemačkom kancelarkom, znači da je vrlo zainteresovana za čitavu stvar – rekao je Vučić.

 

Izvor: RTS, TV Most

Comments

Pročitaj još