• Početna>
  • Vesti>

Milica Đurić: Za Časni krst plivaću i narednih godina

Milica Đurić iz Kosovske Mitrovice, prva devojka sa Kosova i Metohije koja je doplivala do Bogojavljenskog krsta, rekla je gostujući u programu radio Kosovske Mitrovice da je ovo druga godina kako pliva za Časni krst, a da je godinama unazad išla na događaj, te da da je poželela da ispita sebe i svoje mogućnosti.

„Juče nisam bila svesna ničega, i nisam osetila ni hladnoću vode, niti kako sam doplivala do krsta, ne sećam se ničega. Ponosna sam na sebe što sam izdržala da preplivam 33 metra do krsta“ , kaže ona.
Milica, koja se od malena aktivno bavila sportom, kaže da će se truditi da tradiciju nastavi i narednih godina, i pliva kada god bude u mogućnosti.
Novčanu nagradu u iznosu od 15 hilljada dinara, pokloniće humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“, jer kako kaže zna da će je oni odneti u prave ruke. „Imala sam potrebu da nešto moram i ja za nekog da uradim, jer su i momci koji su plivali, pomogli i učnili da ja budem prva ove godine“, rekla je ova hrabra i humana devojka iz Kosovske Mitrovice.

Za Bogojavljenski krst u jezeru Gazivode pored Milice, plivalo je i oko 60 mladića.

Comments

Pročitaj još