Još jedan incident u Bošnjačkoj Mahali

U multietničkom naselju Bosnjacka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, dva mladica albanske nacionalnosti uperila su sinoć oružje u dva srpska dečaka, pokušavajući da ih zastraše.Kako nam je potvrdjeno u KPS Sever, u toku je rad sa mladicima koji su izazvali incident.

Izlišno je i govoriti o tome kakav stres su deca i njihovi roditelji doživeli.

Majka jednog od dečaka, koji ima samo 6 godina, kaže da je nakon ovog incidenta uplašena i strahuje za bezbednost svoje dece.

„Deca su se igrala na obližnjoj livadi, naišla su dvojica dečaka, pretili su im pištoljem i rekli da nikome ne kažu da imaju pištolj jer će im otkinuti glave, mi smo banda UČK-a, deca su došla preplašena, plačući su prepričali šta im se desilo. Mi smo se traumirali i slučaj smo prijavili policiji. Policija je došla, dala sam izjavu a decu sam morala da vodim kod lekara, pedijatra i psihologa, jer su deca doživela traume. Jedno dete je moje a drugo moje drugarice. Od kada živim ovde ovo je prvi put da se nešta ovako desi. Srela sam te momke, jedan je iz kraja, pitala sam ih da li imaju problema sa našom decom, rekli su ne i produžili dalje. Ruke su držali u džepove i bili spremni za svađu“, ispričala je ekipi TV Most majka jednog od dečaka, Zlatiborka Milentijević.

Jedan od preplašenih dečaka, maloletni L.M. ispričao je da su mladići pokušali da ih namame u napuštenu kuću u blizini mesta gde su se igrali.
„Pozvao nas je jedan od njih u kuću i rekao da se igramo žmurke mi nismo hteli, izašli smo iz kuće, jedan od njih nam je pokazao pištolj i rekao da ne pričamo nikome, razbiće nam glavu ako kažemo“, isprićao je šestogodišnji dečak događaj sa livade.

Naselje Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice je multietničko u njemu je bezbednost Srba ugrožena jer su oni česta meta provokacija i napada.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još