Voz stigao do Raške

Voz koji je jutros iz Beograda krenuo za Kosovsku Mitrovicu čeka danas popodne u Raškoj, na poslednjoj stanici pre administrativne linije sa Kosovom.Pauza koja je trebalo da traje 15 minuta prolongirana je do daljeg.

Voz je napustio nekadašnji portparol i lider desničarskog pokreta “1389” Miša Vacić koji obavlja funkciji savetnika direktora Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marka Djurića.

On je novinarima rekao da su mu ulazak na KiM zabranili privremeni pokrajinski organi iz Prištine kao službeniku Vlade Srbije i da je odlučio da se povuče, kako bi omogućio da voz stigne do Kosovske Mitrovice.

Inače specijalne kontradiverzione jedinice kosovske policije (KP) proveravaju prugu na severu Kosova, kojom bi trebalo da prodje voz pošto su objavljeni snimci da je postavljen eksploziv.

Specijalci su započeli kontorolu četrdesetak kilometara pruge od administrativne linije do Kosovske Mitrovice.

Atmosfera u vozu je mirna, nema panike medju putnicima koji preko mobilnih telefona prate vesti i nformacije.

Kako javlja reporter agencije Beta koji se nalazi u vozu, raspoloženje putnika je dobro do te mere da pojedini povremeno i zapevaju.

Najveća gužva je ispred utičnice gde se pune mobilni telefoni.

Malo ko sedi na svom mestu, svi šetaju kroz vagon, a neki povremeno izlaze i na stanicu i čekaju obaveštenje šta će se dalje dešavati i kada i da li će put biti nastavljen.

 

Izvor: Beta

Comments

Pročitaj još