• Početna>
  • Vesti>

Zbrinjavanje mladih bračnih parova i dece – prioritet Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica i u 2017.

Povodom predstojećih praznika, predsednik Privremenog organa Opštine Koosovska Mitrovica Aleksandar Spirić organizovao je danas prijem  kome su prisustvovali direktori javnih preduzeća i ustanova , mediji  kao i zvanice iz javnog života našeg grada.

Gosti su mogli da pogledaju i izložbu tekstova  pres-služme Opštine u kojima su dokumentovane sve aktivnosti opštine u proteklih godinu dana.

Čestitajući praznike zvanicama, Spirić je podsetio na sve značajne projekte koje je ova institucija sprovela u proteklom periodu. Kao najznačajnije, on je itzdvojio stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, brojne  infrastrukturne radove – renoviranje odeljenja Hirurgije u KBC Kosovska Mitrovica, renoviranje OŠ Branko Radičević i muzičke škole Miodrag Vasiljević, podizanje spomenika Knezu Lazaru, organizovanje brojnih kulturnih i sportskih manifestacija..

„Proteklih dana bilo je natpisa da se neka javna preduzeća gase.  To nije tačno. Tačno je da više nisu direktni korisnici budžeta, što je bilo moguće po Zakonu o javnim preduzećima  koji je važio do 1. decembra.  Zakoni Vlade RS primenjuju se i na podrzčju Kosova i Metohije  i to treba da ohrabri sve zaposlene. Žiro-računi nisu ugašeni već su registrovani u poslovnim bankama“, podvukao je Spirić i napomenuo da su sredstva za plate obezbeđena i razloga za strah nema.

Takođe, niko neće ostati bez posla, istakao je Spirić.

Govoreći o finansijskoj politici opštine, Spirić je napomenuo da Opština godinu završava  sa čistim budžetom bez dugovanja.

„I u 2017. mladi bračni parovi biće stambeno zbrinjavani a za početak naredne godine planirano je otvaranje odeljenja PU Danica Jaraaz u Bošnjačkoj mahali“, najavio je predsednik Privremenog organa ove Opštine..

Comments

Pročitaj još