Poslanici Srpske liste zamrzli aktivnosti

Poslanici Srpske liste saopštili su danas da zamrzavaju učešće u radu kosovske skupštine i vlade, i da će sprovesti sve odluke premijera Aleksandra Vučića.

“Predsednik Aleksandar Vučić je predsednik naše jedine Vlade i njegov autoritet je kako za nas tako i za sve Srbe na KiM nesporan. Zato mi poslanici Srpske liste u parlamentu privremenih institucija na KiM objavljujemo da ćemo sprovesti sve odluke predsednika Vučića i da zamrzavamo svoje učešeće u radu Skupštine i Vlade KiM”, ističe se u saopštenju predsednika srpske liste i doskorašnjeg šefa poslaničke grupe Slavka Simića.

Kako se navodi u saopštenju, u skladu sa zahtevom premijera Vučića, Mirjana Jevtić će napustiti ministarstvo lokalne samouprave.

“Niko za Srbe na KiM nije uradio više od Aleksandra Vučića i borba Srpskog naroda na KiM nije moguća i neće biti uspešna ukoliko iz bilo kog razloga ne bude postojalo jedinstvo i tesna veza između pretstavnika Srba na Kim i predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića”.

Srpska lista podseća da okuplja sve Srbe na KiM bez obzira na njihovu političku pripadnost.

“Srpska lista je nastala kao plod naše potrebe da ostvarimo mogućnost za zajedničko delovanje i uspešnu borbu za opstanak i napredak našeg naroda na prostoru KiM, zato i naše delovanje mora biti primer jedinstva i zajedničke borbe u budućem formiranju ZSO. Aleksandar Vučić ima naše puno poverenje i zahvalnost za trud i posvećenost rešavanju naših problema, Vučić je naš premijer a ne Mustafa, tako je bilo i tako će biti”, poručuju iz Srpske liste.

Comments

Pročitaj još