• Početna>
  • Vesti>

Opštinski odbori SNS-a prekidaju saradnju sa Pokretom socijalista na Kosovu i Metohiji

Opštinski odbori Srpske napredne stranke sa Kosova i Metohije osuđuju dogovore dela poslanika Srpske liste iz redova Pokreta socijalista sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, koji su rezultirali smenom ministra Ljubomira Marića, člana i funkcionera Srpske napredne stranke, i instaliranjem kompromitovane, nekompetentne i Prištini lojalne osobe na tu funkciju, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

U saopštenju se dalje navodi da je Ljubomir Marić je svoj posao obavljao časno, pošteno i u stalnoj konsultaciji sa svojom državom i narodom.

“Pokrajinski poslanici iz redova Pokreta socijalista su, radeći iza leđa Srpskoj naprednoj stranci, koja uživa ubedljivo najveću podršku naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, za šaku albanskog novca prodali interese srpskog naroda i naneli nesagledivu štetu državnim i nacionalnim interesima.

Srpska napredna stranka na KiM i njeni predstavnici unutar Srpske liste smatraju da je imenovanje nedolične osobe na mesto ministra za administraciju i lokalnu samoupravu, iza leđa legitimnim predstavnicima države Srbije i Srba na KiM, i u trenutku kada Srbi zbog pokušaja otimanja Trepče i blokade sporazuma o ZSO bojkotuju sednice i druge aktivnosti vlade u Prištini, akt prodaje državnih i nacionalnih interesa, koji daleko prevazilazi uobičajene stranačke razmirice i koji je uvreda za svakog pristojnog Srbina i Srpkinju.

Upozoravamo javnost da dogovor Mustafe i poslanika iz redova Pokreta socijalista podrazumeva, osim smene srpskog i imenovanja Prištini lojalnog ministra, i otvorenu trgovinu podrškom ove grupe formiranju tzv. Vojske Kosova, koja bi bila suprotstavljena Srbiji, i demarkaciji tzv. nezavisne države Kosovo sa Crnom Gorom.

Mi, razume se, ne priznajemo ništa što je proisteklo iz izdajničkog dogovora poslanika Pokreta socijalista i Ise Mustafe, pa ni novopostavljenu ministarku, koja se, prihvatajući funkciju uprkos direktnom pozivu ovlašćenih predstavnika države Srbije, pridružila bloku albanskih političkih partija.

Opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji prekidaju svaku saradnju sa Pokretom socijalista na KiM i preduzeće sve korake kako bi se neutralisala šteta koju ta minorna grupa političkih profitera nanosi snazi i jedinstvu srpskog naroda na Kosmetu” navodi se u saopštenju Opštisnkih odbora Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji.

Comments

Pročitaj još