Nagrade JP “Mreža Most” i Radio Gračanici

Savez samostalnih Sindikata Srbije i Samostalni savez estradnih umetnika i izvodjača Srbije, u Beogradu su dodelili izuzetna priznanja za doprinos razvoju estradno – muzičke delatnosti i očuvanju kulturne tradicije. Medju nagradjenima su JP “Mreža Most”, kao i Radio Gračanica.

Ova izuzetna priznanja u ime nagradjenih primila je direktorica Javnog preduzeća „Mreža Most“ Sladjana Ivančević.

„Ovu nagradu dobilo je, moram da kažem, prvo Javno preduzeće „Mreža Most“ i Radio Gračanica. Ono što je meni važno jeste da su nagradu dobila sva četiri medija koja sačinjavaju JP „Mreža Most“ – televizija „Most“, RTV „Puls“, Radio Gračanica i Radio Kosovska Mitrovica. Priznanje mnogo znači, ali samim tim je to i velika odgovornost. Znači da smo dosta toga doprineli u poslednjoj godini na očuvanju kulture i razvoju, specifične muzike koju mi štitimo na Kosovu i Metohiji. Znači nam mnogo jer mi na Kosovu i Metohiji radimo na očuvanju kulturne baštine i prave etno muzike koja je u drugim delovima naše zemlje malo i zaboravljena“, rekla je Ivančević i dodala da je očuvanje kulturnog nasledja naš zadatak.

Povelju za razvoj radno muzičkih prava dobilo je i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Ovo priznanje dodeljeno je Ministarstvu zato što prvi put je položar estradnih umetnika kroz sindikalno organizovanje i priznanje države sindikalnog organizovanja rešen onako kako bi trebalo da bude rešen. Ovi ljudi imaju pravo da budu zaštićeni na svom radnom mestu“, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i dodao da je biti estradni umetnik posao kao i svaki drugi.

Povelje su uručene kako pojedincima tako i organizacijama i ustanovama koje su doprinele očuvanju estradno-muzičke kulture.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još