UNICEF obeležio 70 godina rada izložbom fotografija

Povodom proslave sedamtesetogodišnjice rada UNICEF-a, u Kosovskoj Mitrovici je, u prostorijama North City centra, otvorena izložba fotografija. Izložbu je organizovala Zonska kancelarija UNICEF-a u Zvečanu, a  izložbu je otvorio Džejms Mugađu, vršilac dužnosti direktora UNICEF-a na Kosovu.

Mugađu je kazao da je ovaj događaj posvećen deci i da je potrebno uraditi više za svu decu.

“Ovaj događaj nije posvećen proslavljanju naših uspeha, već onome koliko mi želimo da deca postanu dobra. Ovaj događaj je takođe poziv na akciju, jer zajedno možemo uraditi više za decu. Mnogo dece je siromašno, diskriminisano, nisu tretirana podjednako, mi želimo da uradimo više za tu decu. To je značaj ove proslave” zaključio je Mugađu.

Ivana Milosavljević, direktorica kancelarije UNICEF-a u Zvečanu kaže da je još mnogo posla pred ovom organizacijom.

“Ovo nije trenutak kada mi slavimo svoje uspehe, ovo je samo dokaz da može da se postigne uspeh, ali joč mnogo toga predstoji pred nama. Kao što znate, siromaštvo je jedan od uzroka stvari sa kojima se deca sukobljavaju, i deca čak ostaju i bez roditeljskog staranja, pa u skladu sa potrebama na terenu, mi uvek svoj program uskladimo potrebama dece, I to je jedna od naših zvezda vodilja u ovom regionu” ističe Milosavljevićka.

UNICEF je osnovan 1946. godine kako bi pomagao deci i ženama u zemljama razorenim Drugim svetskom ratom. Vremenom, UNICEF je počeo da pomaže ugroženoj deci širom sveta, i zbog svoje uloge i rada, ova organizacija je dobila Nobelovu nagradu za mir 1965 godine.

Comments

Pročitaj još