Zapaljena povratnička kuća u Klokotu

Stanislavu Vukiću u zaseoku Podgorce kod Klokota zapaljena je kuća. Izgoreo je krov, a vatrogasci i meštani su sprečili da vatra zahvati čitavu kuću, javlja dopisnik RTS-a.

Vukić je povratnik, a u trenutku izbijanja požara u kući nije bilo nikoga od članova porodice, kazali su RTS-u meštani sela Vrbovca, u čijim atarima je zaselak Podgorce.

Meštani sumnjaju da je požar podmetnut. Očekuje se izveštaj policije.

Ovo je drugi incident u poslednja 24 časa u kome je meta srpska imovina. Prethodno je u Petriču kod Kline opljačkano dvorište i ukradeno 25 kokošaka od Kate Petanić Grujić, koja je jedini srpski povratnik u tom selu.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su najoštrije osudili sistematsko maltretiranje sedamdesetpetogodišnje Kate, navodeći da se radi o šestom napadu lopova na njeno imanje u protekle dve godine, a policija dosad nije preduzela ništa kako bi ta Srpkinja dobila mogućnost da uživa u mirnoj i bezbednoj starosti.

Saopšteno je da će Katu Grujić već danas posetiti predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a štetu će joj nadoknaditi država Srbija. Nju je posetio i direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomoć, od kojeg je zatražila da joj na proleće pomogne da dobije objekat za kokoške od čvrstog materijala.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još