Zimska planinarska akcija u Ibarskom Kolašinu

U čast Međunarnodnog dana planina, Outdoor In i ove godine organizuje tradicionalnu (četvrtu) zimsku planinarsku akciju. Planinarenje će se organizovati u subotu 10. decembra 2016.g. Okupljanje učesnika će početi u 7:30h na parkingu kod benzinske pumpe u Zubinom Potoku, a autobus će krenuti u 8h.

“Nakon 20tak minuta vožnje doći ćemo do mesta odakle ćemo krenuti sa planinarenjem. Trasa planinarenja će ići kroz selo Velika Kaludra, gde ćemo napraviti pauzu u domaćinstvu Milenka Utvića, zatim prostranim pašnjacima do livade “pod kapak” gde trasa nastavlja desno prema Berimskim dolovima do podnožja Berima i kampa kod Via Ferrate. Nakon odmora na kampu planinarenje se nastavlja niz Čečevsku reku kroz Andriće i dalje prema Čečevu gde će nas čekati autobus za povratak. Nakon dolaska u Zubin Potok za učesnike akcije biće organizovana večera (kuvano jelo sa salatom) u restoranu Sportskog centra Mokra gora” navodi se u saopštenju.

Planinarska akcija je osmišljena na način da predstavlja laganu panoramsku šetnju koja se savlađuje bez velikog napora. “Tokom akcije imaćemo pogled na Berim, Bubski šiljak, Crni Vrh, Kurilo, jezero Gazivode, a ako bude bilo lepo vreme videćemo i Pančićev vrh na Kopaoniku. Ukupna dužina staze je procenjena na 12.3km. Ukoliko ne bude bilo snežnog pokrivača planinarenje može biti pogodno i za decu stariju od 10 godina”, kažu iz organizacije.
Učešće ne planinarskoj akciji je besplatno a za akciju nije potrebna posebna prijava.

Akcija je deo projekta “Hajde da radimo turizam zajedno” koji finansira Ambasada Finske a realizuje InTER sa ciljem unapređenja turizma u opštini Zubin Potok i uključivanja seoskih domaćinstava u pružanju usluga u turizmu.

Comments

Pročitaj još