• Početna>
  • Vesti>

Humanitarna akcija narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji

Eparhija Raško-prizrenska saopštila je danas da, uz podršku JKP Infostan tehnologije i Grada Beograda, ponovo prikuplja humanitarnu pomoć za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Već po tradiciji, svi Beograđani, koji svakog meseca primaju račune za komunalne usluge preko JKP Infostan tehnologije, tokom decembra meseca će primiti i humanitanu uplatnicu.

“U višedecenijskoj izolaciji, u neprijateljskom okruženju, bez mogućnosti zaposlenja i samostalnog funkcionisanja, uz stalne pretnje, pritiske i krađe, našem narodu je veoma teško opstati i ostati na svome i sačuvati svoje ognjište. Naša želja i volja da opstanemo i ostanemo je prevelika, upornost nam ne manjka, ali je sve to uzalud bez stalne pomoći i podrške Kancelarije za KiM, naših prijatelja i dobrotvora”, dodaje se u saopštenju.

Kako se ističe, ova akcija je od izuzetnog značaja jer se odvija u zimskim mesecima kada narodne kuhinje otežano rade zbog vremenskih uslova koji dodatno otežavaju pripremanje i razvoženje hrane, povećanog broja obroka i korisnika, manjka hrane i novca.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još