Predstavnici Srba: KFOR prešao tanku liniju koja deli mirotvorce od okupatora

Politički predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije najoštrije osuđuju instrumentalizaciju Kfora, koji je danas obavljao ulogu političkog pokrovitelja Ise Mustafe prilikom nenajavljenog boravka na severu pokrajine, i do daljeg prekidaju komunikaciju i saradnju sa Kforom.

Ova posete dogodila se protivno volji žitelja severa Kosova i Metohije, i na nju ne gledamo kao na demonstraciju sile Ise Mustafe, jer da je zaista silan ne bi mu trebala međunarodna oružana pratnja, već kao na provokativni vojno-politički manevar Kfora, čija je namera narušavanje procesa normalizacije i izazivanje straha i nespokojstva među Srbima severno od Ibra.

Kfor je ovime prešao tanku liniju koja deli mirotvorce od okupatora, jer umesto da služi potrebama stabilizacije prilika na Kosovu i Metohiji danas je bio faktor destabilizacije. Stavivši se na stranu politike, Kfor je narušio svoj kredibilitet kod srpskog naroda na severu pokrajine.

Srpskom narodu na severu Kosova i Metohije ne može se oružjem nametati politička realnost, i grdno se vara svako ko misli da zastrašivanjem može da nas natera da bespogovorno prelazimo preko jednoumlja i političkog nasilja, koji su i doveli do zamrzavanja učešća srpskih političkih predstavka u kovovskim institucijama.

Comments