• Početna>
  • Vesti>

Direktori studentskih centara Srbije sutra u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici sutra će, po prvi put na Kosovu i Metohiji, biti održan sastanak direktora studentskih centara i studentskih odmarališta Srbije kojem će prisustvovati i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Direktor Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici Jovo Popović izjavio je Tanjugu da je pomoćnik ministra prosvete mr Ljubiša Antonijević zakazao za sutra u ovom gradu kolegijum direktora studentskih cenatara i direktora studentskih odmarališta.

Popović je kazao da se sastanak ovakvog tipa po prvi put održava na prostoru Kosova i Metohije i da susret predstavlja podršku zaposlenima u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici i priliku da se sagleda ono što je urađeno do sada i ono što treba uraditi u budućnosti.

Popović je dodao da je kapacitet Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici 1711 mesta od čega je 64 mesta rezervisano za učenike iz enklava koji pohađaju srednje škole, 1.200 mesta je kapacitet domova u Mitrovici dok su ostatak mesta u studentskim domovima u Zvečanu, Leposaviću i Blacu.

Popović je kazao da cena smeštaja za studente na KiM na mesečnom nivou iznosi nešto više od 5.000 dinara, odnosno da studenti za hranu u studentskoj menzi izdvajaju 131 dinar dnevno a za smeštaj u domovima 1860 dinara mesečno.

Ostali deo participira Republika Srbija, tako da studenti koji su na budžetu imaju povoljne uslove, naglasio je Popović dodajući da je raspodela za brucoše u domovima obavljena a da će narednih dana biti poznato i to ko starijih studenata ima pravo na dom.

Na Prištinskom univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici studira oko 10.000 studenata.

Comments

Pročitaj još