• Početna>
  • Vesti>

Festival domaćeg filma u Leposaviću traje do 25. oktobra.

Četrnaesti  festival filma u Leposaviću, koji će trajati do 25. oktobra doneo je  pravi spektar različitosti u žanrovima i duh modernih trendova u srpskom filmu.
Glamur i crveni tepih na otvaranju u prisustvu protagonista filma ” Sporazum “, ali i velikog broja ljudi, dokaz su želje organizatora i žitelja Leposavića da se tradicija duga 14. godina nastavi.
Film ” Sporazum ” je na specifičan način prikazao jednu neobičnu izbegličku posleratnu priču u kojoj reditelj, na sebi svojstven način ,kombinuje priče srpske, ali i  albanske strane, gde na kraju sudbinskim spletom okolnosti svi gube i nema pobednika. Reditelj kao i celokupna ekipa koja je realizovala ovaj film je pokazala da i sa skromnim budzetom moze da se ostvare karakterne uloge koje će nositi film.

Film “Vlaznost” nam donosi modernu ljubavnu priču u kojoj se bračni par suočava sa nedaćama savremenog zivota. Brojne obaveze pre svega muskog partnera uslovljavaju poremećaj normalnih bračnih odnosa. U zelji da skrene pažnju na svoj problem, glavna junakinja filma se upušta u ljubavnu aferu sa mladjim muskarcem, pa čak u jednom momentu nestaje i gubi joj se svaki trag. Ostatak filma obiluje monološkim i dramskim slutnjama kroz koji prolazi glavni muški lik. Na vrhuncu filmskog sadržaja žena se pojavljuje i nastavljaju uobičajeni svakodnevni život bez ikakvog razgovora. Svoj subjektivan doživljaj filma ” Vlažnost ”  iznela  je publika posle projekcije .Jedan gledalac kaže da je to korak napred za domaću kinematografiju u stilskom, žanrovskom i tematskom smislu i vrlo inteligentna kritika srednjeg sloja društva, korporacijske kulture i  smera u kom su otišle petooktobarske promene”.

Comments

Pročitaj još