Đurić ne ide u Prištinu, jer ide na sednicu vlade u Novi Sad

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otkazao je učešće na seminaru Parlamentarne skupštine NATO u Prištini ne zbog toga, kako tvrde mediji u Prištini, što je na pozivnici koja mu je upućena iz naziva njegove funkcije uklonjena reč “Metohija”, već zbog toga što će biti na sednici republičke i pokrajinske vlade u Novom Sadu.

U pozivnici za učestvovanje na Rouz – Rout seminaru u Prištini 22. oktobra, Đurić je potpisan kao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a poziv je poslao NATO kao organizator, preko MSP-a, a ne Priština.

U Kancelariji navode da je juče preko našeg MSP-a otkazano učešće Đurića na tom skupu, a u dopisu se navodi da on neće moći da učestvuje na skupu usled neplaniranih i važnih obaveza koje ima tokom vikenda.

Dodaju i da je razlog što direktor Kancelarije za KiM ne može sutra da bude u južnoj pokrajini taj što će biti u severnoj, u Novom Sadu na zajedničkoj sednici republičke i pokrajinske vlade.

Kako je ranije objavila RTK, Đurić je otkazao učešće na tom seminaru zbog toga što je na pozivnici koja mu je upućena iz naziva njegove funkcije uklonjena reč “Metohija”.

Izvor: TANJUG

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."