Premijera “Sporazuma” u Kosovskoj Mitrovici

U Mitrovačkom dvoru sinoć  je premijerno prikazan filma “Sporazum”. Ovo je drugo prikazivainje filma na Kosmetu, budući da je projekcija sinoć održana u Gračanici, gde je većim delom i sniman ovaj film.
Režiser ovog filma Predrag Peđa Radonjić istakao je da je njegova želja bila da se film prvo predstavi publici na Kosovu i Metohiji.
“Ovaj film najbolje mogu razumeti Srbi sa Kosmeta, jer je film posvećen njima, posvećen je njihovoj sudbini. On je na neki način zbir mojih iskustava, ljudskih i novinarskih koje sam imao tokom godina bavljenja novinarstvom i želeo sam to da pretočim u neku vrstu umetničke istine koja će svedočiti o ovom posleratnom vremenu. Mislim da nismo imali puno prilika da nas ovakvi umetnički prikazi predstavljaju i da obeleže ovo vreme“ kazao je Radonjić.
Glumica Marija Masal govorila je o večerašnjoj premijeri:
“Večeras je bilo jako emitovno, aplauz je dugo trajao. Pratila sam publiku dok su izlazili svima su oči bile pune suza. Sinoć je u Gračanici bilo takođe emotivno ali nešto je ovde bilo drugačije, neka druga vrsta energije. Nadam se da se ljudima dopao film, uradili smo sve što je u našoj moći i nadam se da će u drugim delovima Kosova ljudi dobro prihvatiti film“ istakla je Marija
U toku naredne 2 nedelje film će se prikazivati u 16 mesta širom Kosmeta, a zatim sledi i mini turneja po centralnoj Srbiji. Večeras će se film prikazivati u Velikoj Hoči a u četvrtak u Zubin Potoku.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."