GI SDP razočarana odlukom Apelacionog suda u Prištini

Građanska inicijativa SDP –Oliver Ivanović razočarana je odlukom Apelacionog suda u Prištini da odbije žalbu advokatskog tima Ivanovića, kojom je zatraženo izuzeće albanskog sudije iz sudskog veća.

“Smatramo da je ovo još jedna pogrešna odluka koja dokazuje da se ne vodi računa o ispravnosti postupka koji se vodi protiv gospodina Ivanovića. Podsećamo da je svaka njegova žalba ili zahtev odbijen uz vrlo štura objašnjenja”, navodi se u saopštenju za javnost i dodaje da ova inicijativa svoje nade polaže u “ostala dva člana sudskog veća, koji su stranci”.

Apelacioni sud u Prištini danas je saopštio da je odbio žalbu advokatskog tima lidera GI SDP Olivera Ivanovića o izuzeću albanskog sudije Dritona Muharemija.

Advokat Nebiša Vlajić ranije je izjavio da je odbrana zahtev za izuzeće Muharemija podnela iz principijalnih razloga. Na ovu odluku Apelacionog suda odbrana nema pravo žalbe.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."