• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Napad na kuću direktora RTK – nastavak kampanje zastrašivanja medija na Kosovu i Metohiji

Kancelarija   za   Kosovo   i   Metohiju   najoštrije   osuđuje bombaški napad na kuću direktora Radio-televizije Kosova Mentora Šalje i izražava zabrinutost zbog eskalacije nasilja i ekstremizma u  južnoj pokrajini.

U saopštenju za javnost Kancelarije stoji da se nakon nedavnog aktiviranja  eksplozivne naprave ispred  zgrade  RTK,  ovaj napad    ne može tumačiti  drugačije nego kao nastavak kampanje zastrašivanja medija na Kosovu iMetohiji, kako ne bi izveštavali  o  surovoj stvarnosti i događajima poput jučerašnjeg antisrpskog protesta u Mušutištu.

“Kontinuirano zastrašivanje medija i novinara na Kosovu i Metohiji za cilj očito ima zataškavanje istine o korupciji, organizovanom kriminalu, aktivnostima kriminalno-paravojnih klanova i jačanju ekstremizma u pokrajini.  Društvena šteta koja može biti posledica neadekvatnog i nedovoljno strogog odgovora na   ovakve   napade”, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovoi Metohiju   apeluju na privremene organe samoupraveu Prištini da preduzmu sve kako bi se eskalacija nasilja sasekla u korenu.

Takođe, iz Kancelarije je upućen poziv   novinarskim   udruženjima,   kako   srpskim   tako   i   albanskim,   da   se   jedinstveno usprotive brutalnim napadima na profesiju i demokratske društvene vrednosti.

Comments

Pročitaj još