Kancelarija za KiM: Novinari i mediji ne smeju biti meta ni u jednom sukobu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje bombaški napad na Radio-televiziju Kosova, u okviru koje rade redakcije na albanskom, srpskom i drugim jezicima.

“Novinari i mediji ne smeju biti meta ni u jednom oružanom ili političkom sukobu, a sinoćni napad zaslužuje najglasniju osudu javnosti i institucija.
Organizatori i izvršioci ovog napada hitno moraju biti identifikovani kako bi se svima onima čiji je cilj destabilizacija prilika na Kosovu i Metohiji uputila jasna poruka da oni koji žele da destabilizuju region nemaju podršku političkih elita.
U atmosferi ekspanzije političkog i verskog ekstremizma na Kosovu i Metohiji, međunarodne institucije, kao i privremene institucije samouprave u Prištini, moraju uložiti dodatne napore kako bi se očuvala krhka regionalna stabilnost” – navodi Kancelarija za KiM u svom saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."