Srpska lista: Povećati napore, da pravda bude zadovoljena

Na današnji dan pre trinaest godina srpski dečaci Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12) iz Goraždevca su svirepo ubijeni dok su se kupali u Bistrici. “Vreme ne umanjuje bol i stravičnost koju je izazvao ovaj svirepi čin. 
Srpska lista napominje da ni do danas ovaj strašni zločin protiv nedužne dece, u kome je i teško ranjeno još četvoro nedužne dece, nije rešen i ubice nisu pronađene i osuđene. 
Nisu pronađeni ni vandali koji su zapalili i srušili spomenik ubijenim dečacima i žrtvama Nato bombardovanja u Goraždevcu koji se desio u decembru 2015. godine. Apelujemo na Specijalno kosovsko tužilaštvo, policiju i Eulex da povećaju napore i donesu pravdu za ubijene dečake, makar i posle ovoliko godina. 
Borićemo se da se ovakve stvari nikada nikome ne ponove, a tugu i bol zbog ovog zločina ćemo doveka osećati”, navodi u saopštenju Srpska lista.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."