Simić posetio raseljene u Crnoj Gori

Predsednik Srpske liste Slavko Simić posetio je danas raseljene iz južne srpske pokrajine u Crnoj Gori.

Simić je sa predsednikom Saveza udruženja raseljenih Milenkom Jovanovićem obišao raseljeničke porodice u Sutomoru i Podgorici, gde se upoznao sa uslovima boravka populacije koja se silom prilika nakon sukoba na KiM našla u Crnoj Gori.

„Smatram da je krajnje vreme da Univerzalna Deklaracija UN o ljudskim pravima počne da važi i za proterane kosmetske Srbe. Onima koji žele da se vrate to pravo konačno treba i dati. Mi ćemo dati sve od sebe da se uslovi za povratak stvore. Projekat izgradnje povratničkog naselja„Sunčana dolina“ u Zvečanu je jedan od onih koji predviđaju i takav povratak, a ja sam danas čuo da u Crnoj Gori imamo značajan broj mladih ljudi, mahom porodičnih, koji žele da život nastave upravo na severu Kosova i Metohije, i oni imaju našu podršku“ – kazao je Simić nakon sastanka održanog u sutomorskom Udruženju „Kosmet“.

Kako je navedeno u saopštenju za javnost, naredni susret predsednika i poslanika Srpske liste sa predstavanicima raseljenih iz Crne Gore, kako je dogovoreno, održaće se u Prištini. U Crnoj Gori živi oko 11.000 raseljenih sa KiM.

Comments

Pročitaj još