• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Tahiri neće odlučivati šta će se graditi na severu KiM

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je danas da ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri nije ovlašćena da odlučuje o urbanističkim rešenjima na severu Kosova i Metohije, kao i da se svakako neće pitati da li će i gde biti građena džamija severno od Ibra.

“O urbanističkim rešenjima na severu KiM moći ce da odlučuje samo Zajednica srpskih opština, jednom kad Priština odluči da se iskreno posveti implementaciji obaveza koje je preuzela Briselskim sporazumom. Edita Tahiri sasvim sigurno neće biti konsultovana, ni sada niti u budućnosti, o tome šta će se i gde graditi na severu KiM”, poručio je Rakić.

Prema njegovim rečima, Edita Tahiri bi trebalo da svoju energiju usmeri na ispunjavanje pruzetih obaveza po pitanju uspostavljanja ZSO.

“Kao gradonačelnik zalažem se za slobodu veroispovesti i poštujem komšije muslimane, ali dužan sam da reagujem na neodgovorne izjave koje predstavljaju provokaciju i samim tim dodatno ugrožavaju krhko stanje bezbednosti u Kosovskoj Mitrovici”, naveo je Rakić u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Tahiri se, kako je objavljeno na sajtu Vlade Kosova, tokom poslednjeg sastanka sa gradonačelnikom južnog dela Kosovske Mitrovice Agimom Bahtirijem založila za gradnju džamije severno od Ibra, nakon što most na kojem se trenutno nalazi Park mira bude otvoren za saobraćaj.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još