Polaganjem venaca obeležen Dan boraca

Polaganjem venaca na spomen obeležja u Kosovskoj Mitrovici, Udruženje saveza boraca nadodnooslobodilačkog rata Kosovska Mitrovica je obeležilo Dan boraca. Venci su položeni na spomen obeležja na Partizanskom brdu, Spomenik Istine i spomen ploču Braći Milić.

Predsednik ovog udruženja, Slobodan Bogićević se obratio okupljenima  istakavši da su svoje živote ovde položili i drugovi iz cele Srbije i dijaspore.

“Današnji dan SUBNOR neće nikada zaboraviti, niti će odustati da polaže cveće i upali sveće za pomen našim palim borcima, koji dadoše svoje mlade živote. Tu ih ima preko 270, a među njima sam mogao biti i ja, koji sma učesnik tog rata. Na žalost, u ovakom malom broju, ali dovoljnom broju da naše drugove ne zaboravimo, i nećemo ih nikad zaboraviti. Neka im je večna slava i hvala im”, zaključio je Bogićević.

Ispred spomen ploče Braći Milić obratio se podpredsednik Udruženja boraca Velimir Krstić koji je pozvao okupljene da minutom ćutanja odaju poštu braći Milić i svim njihovim vršnjacima stradalim u borbama.

“Sa velikim poštovanjem prema poginuloj braći Milić, a na predlog njihove vojne jedinice i SUBNOR-a Kosovske Mitrovice ovaj trg nosi, sa ponosom, njihovo ime. Čuvajući uspomenu na braću Milić, ovaj trg u našem gradu je postao mesto okupljanja razdragane dece“, istakao je Krstić.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."