UNDP uručio nepovratna sredstva budućim preduzetnicima

Nezaposlenim licima iz mitrovačkog regiona danas su uručena nepovratna sredstva za pokretanje sopstvenog posla. Program samozapošljavanja sprovodi UNDP, kosovsko Ministarstvo rada i socijalne zaštite i Ambasada Finske na Kosovu.

Za grantove u iznosu od 3 do 5 hiljada evra konkurisalo je oko 260 kandidata, dok je njih 39  sa najkreativnijim idejama dobilo priliku da se oproba u privatnom preduzetništvu.

Ilka Gerdovci, portfolio menadžer  u UNDP-ju  kaže da su mere za samozapošljavanje dobar način da se stopa nezaposlneosti među mladima na Kosovu smanji.

„Svi su prošli kroz istu proceduru. Oni koji su imali najkrativnije ideje dobili su grant i mentora. Program je značajan, jer znamo da mladi nemaju posla. Takođe, ovih 39 ljudi zaposliće i druge ljude“, ističe Gerdovci.

Nemanja Cvetnić jedan je od dobitnika granta koji ce mu omogućiti da otvori studio za fizioterapeutske usluge.

„Veoma sam zadovoljan dobitkom ovog granta, jer će mi pomoći u pokretanju svog biznisa. Uvešću neke inovacije, kojima ću pokušati da se izborim sa konkurencijom“, kaže Cvetnić.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."