• Početna>
  • Vesti>

Đurić i Megi razgovarali o srpsko-australijskim odnosima

Direktor   Kancelarije   za  Kosovo  i  Metohiju   Marko  Đurić razgovarao je danas sa  višim  zvaničnikom Ministarstva spoljnih  poslova  Australije  Kevinom Megijem, s glavna tema bilis u  srpsko-australijski odnosi.

Đurić je naglasii značajnu ulogu srpske dijaspore u odnosima dveju zemalja.

„Srpski narod je ponosan na svoju dijasporu u Australiji, koja je u novu domovinu došlasa   prostora   od   Đevđelije   do   Triglava   i   koja   je   dala   značajan   doprinos   izgradnji   I prosperitetu vaše  države.  Naša  dijaspora  i  dalje  predstavlja  most   između  Srbije  I Australije, koji moramo mnogo više da koristimo u budućnosti“, rekao je Đurić.

Đurić je Megija upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine i problemima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. On je istakao da je Srbija dosledno opredeljena za mirno rešavanje nesuglasica na Zapadnom Balkanu, regionalnu stabilnost i što bolje odnose Srba i Albanaca, navodi se u saopštenju za javnost.

Za Srbiju je, prema Đurićevim rečima, u ovom trenutku najvažnija tema dijaloga Beograda I Prištine I  formiranje Zajednice srpskih opština. Megi je istakao da Australija podržava proces dijaloga Beograda i Prištine i da želi da ima konstruktivnu ulogu u tom procesu, piše u saopštenju.

Comments

Pročitaj još