Dobrovoljni davaoci krvi u Kosovskoj Mitrovici

 Sindikat PIO fonda Srbije I ove godine organizovao je humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Preko 200 radnika ove ustanove dalo je dragocenu tečnost.

“Dao sam krv više od 50 puta,a na Kosovu i Metohiji sam treći put.Krv dajem iz humanih razloga”, kaže Velimir Dragojević iz Novog Sada.

“Najmanje 15 puta sam dao krv i kada sam preko sindikata čuo za poziv da se na severu Kosmeta daje krv odmah sam prihvatio”, rekao je Aleksandar Arsić iz Sombora.

U Zavodu za transfuziju u Kosovskoj Mitrovici dragocena tečnost je uvek potrebna, a akcije kao što je ova, koju je organizovao PIO fond Srbije, su od velikog značaja.

“Ova akcija je tradicija u fondu,ovo je četvrti put da zaposleni PIO fonda učestvuju u humanoj akciji davanja krvi za narod sa Kosova i Metohije i meni je veliko zadovoljstvo što kao direktor fonda mogu da budem deo tog tima”, rekla je direktor republičkog PIO fonda Dragana Kalinović.

U okviru posete Kosovu i Metohiji radnici PIO fonda posetiće manastire Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane.

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."