RIK: Podaci sa obrađenih 75,11% glasova – prvi SNS 48,26%

Prema podacima Republičke izborne komisije (RIK), preliminarni rezultati posle obrađnih 83 odsto biračkih mesta, odnosno 75,11 odsto biračkog tela, pokazuju da je SNS osvojila najviše glasova – 48,26 odsto.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare RIK-a oko 04.30 sati, na drugom mestu je SPS sa 11,37 odsto glasova, a slede SRS sa 7,97 odsto glasova, lista oko DS sa 6,11 i pokret “Dosta je bilo” sa 5,71 odsto glasova.

Vrlo blizu cenzusa su koalicija SDS-LDP-LSV sa osvojenih 4,98 odsto glasova i koalicija Dveri-DSS sa 4,95 odsto glasova.

SVM je osvojio 1,62 odsto glasova, dok ostale liste pojedinačno imaju manje od jedan odsto glasova.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević je rekao da u komisiju pristižu rezultati radnih tela i da su počeli da pristižu zapisnici o radu biračkih odbora i glasački listići.

Prema najavama iz RIK-a, sledeća konferencija za novinare sa najnovijim podacima o izbornim rezultatima trebalo bi da bude održana u 11 sati.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."