Pomoravlje: Građani očekuju boljitak

Građani očekuju da će nakon ovih izbora položaj srpske zajednice na Kosovu biti bolji, pre svega u socijalno-ekonomskom pogledu.

Stanovnici Gornjeg Kusca, Šilova, Koretišta, Straže, Paralova, Kmetovca, Poneša, Makreša i Draganaca svoje građansko pravo mogu da ostvare u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Gornjem Kuscu.

Do 11 sati izlaznost je bila oko 10 odsto.

Građani koji su glasali očekuju da će nakon ovih izbora položaj srpske zajednice na Kosovu biti bolji, pre svega u socijalno-ekonomskom pogledu.

„Očekujemo neki novi boljitak, neko novo zapošljenje, mir u državi, posebno za nas mi koji smo ostali na Kosovo, posebno u našem mestu Pomoravlju. “

„Očekujemo da vidimo da bude nešto dobro, a nikako loše. Ono što je do nas, mi moramo da izaberemo.“

„Očekujem da pobedi stranka za koju sam ja glasala, ali molim Boga da sve bude ispravno i pošteno,“ komentari su stanovnika gnjilanskog kraja.

Međutim, ima onih koji nisu na biračkom spisku, pa svoje glasačko pravo nisu mogli da iskoriste.

„Nisam uspeo da glasam, jer nisam na biračkom spisku, iako sam ranije  glasao.“

„Ni ja nisam mogao da glasam, jer nisam na  biračkom spisku. Od kako su počeli parlamentarni izbori, ja sam redovno bio na biračkom spisku, međutim mene su na prošlim izborima skinuli sa spiska, iz razloga što su znali kojoj stranci pripadam. Mislio sam da će me sada  vratiti na spisak, ali nažalost nisu,“ tvrdi jedan birač iz ovog kraja.

Biračke spiskove za srpske parlamentarne izbore predstavici OEBS-a dobili su od Republičke izborne komisije Srbije.

Izvor: RTK2

Comments

Pročitaj još