Đurić čestitao Dan studenata prištinskog univerziteta

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić danas je svim studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici čestitao Dan studenata.

“Visoko obrazovanje predstavlja stub svake državne politike, a Univerzitet pokretačku snagu i simbol trajanja jednog naroda. Na vama je da, kao i do sada, pokažete i dokažete da ste spremni da budete nosioci budućnosti srpskog naroda na našoj svetoj kosmetskoj zemlji. Odgovor na brojne izazove koji nas očekuju u budućnosti možemo dati samo naoružani znanjem, novim idejama i istrajnošću da izgradimo povoljne uslove za opstanak i napredak na Kosovu i Metohiji.

A mi u Vladi Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju brinućemo neprestano o vama i trudićemo se da vam omogućimo uslove za studiranje po najvišim svetskim standardima. Takođe, učinićemo sve da vaša vizija, hrabrost i znanje budu vrednovani onako kako zaslužujete”, ističe Ðurić u čestitiki koju je uputio rektoru Srećku Milačiću, predsedniku Studentskog parlamenta Milanu Saviću i studentu prorektoru Nemanji Biševac.

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."