• Početna>
  • Vesti>

Đurić čestitao Dan studenata prištinskog univerziteta

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić danas je svim studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici čestitao Dan studenata.

“Visoko obrazovanje predstavlja stub svake državne politike, a Univerzitet pokretačku snagu i simbol trajanja jednog naroda. Na vama je da, kao i do sada, pokažete i dokažete da ste spremni da budete nosioci budućnosti srpskog naroda na našoj svetoj kosmetskoj zemlji. Odgovor na brojne izazove koji nas očekuju u budućnosti možemo dati samo naoružani znanjem, novim idejama i istrajnošću da izgradimo povoljne uslove za opstanak i napredak na Kosovu i Metohiji.

A mi u Vladi Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju brinućemo neprestano o vama i trudićemo se da vam omogućimo uslove za studiranje po najvišim svetskim standardima. Takođe, učinićemo sve da vaša vizija, hrabrost i znanje budu vrednovani onako kako zaslužujete”, ističe Ðurić u čestitiki koju je uputio rektoru Srećku Milačiću, predsedniku Studentskog parlamenta Milanu Saviću i studentu prorektoru Nemanji Biševac.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još