Prvi Kosmet fest u Kosovskoj Mitrovici 20. i 21. maja

Prvi festival domaće muzike  Kosmet fest biće održan 20. i 21. maja 2016. godine, u Kosovskoj Mitrovici. U ova dva festivalska dana, publika će na platou kod Srednje tehničke škole M. P. Alas,  moći da čuje četiri koncerta trenutno veoma popularnih izvođaća – Dženana Lončarevića, Leksington benda, Tropiko benda a kruna  festivala biće veteran pop-rok muzike Kiki Lesandrić i Piloti.

Piloti i Tropiko bend nastupiće prve,  a Leksington i Dženan Lončarević druge večeri, potvrdio je gostujući u program Radio Kosovske Mitrovice Lazar Stević iz Organizacionog odbora festival.

“Mi smo dugo razmišljali koga bi pozvali da nastupa i došli do zaključka da bi bilo najbolje da to odluče naši sugrađani. Sproveli smo anketu među građanima i pozvli one koji su bili najtraženiji. Mi  garantujemo da će dnevno na ploči bitzi 6-7 sati muzike”,  kaže Stević.

Karte se mogu kupiti u pretprodaji po promotivnoj ceni od 400 dinara za obe večeri.

“Pušteno je dve hiljade karata po promo ceni i mogu se kupiti u kafe-barovima Inkognito, Moment, Ambijent i u mob-šopu Viva NET a moguće je rezervisati karte i putem Fejsbuka ili našeg zvaničnog sajta. Regularna cena karata biće 500 dinara za obe večeri”, kaže Stević.

Organizator festival je Studentski parlament Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Unija studenata FTN-a.

Generalni sponsor festival je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica , a među značajnijim sponzorima su Kancelarija za KiM,  Privremeni organ opštine Zvečan, gradonačelnici ove dve opštine i mnogo privatnih preduzeća.

Medijski sponzori su televizija Most, Radio Kosovska Mitrovica, televizija Puls iz Šilova i Radio Gračanica.

Comments

Pročitaj još