• Početna>
  • Vesti>

Sportsko-pravoslavno društvo “Sveta Srbija” iz Beograda – domaćin deci iz Pasjana

Sportsko-pravoslavno društvo “Sveta Srbija”, čiji je predsednik Upravnog odbora Dejan Tomašević, ugostiće večeras u Beogradu stotinu dece s Kosova i Metohije, koja će se družiti sa vršnjacima i razgledati grad. Doček je predviđen ispred Hrama Svetog Save večeras oko 18.00, kada se očekuje da će pristići autobus sa decom iz sela Pasijane kod Gnjilana, saopštilo je ovo Društvo. Deca s Kosova dolaze u Beograd desetak dana pošto su njihovi vršnjaci iz Beograda posetili Pasjane.

Društvo “Sveta Srbija” okuplja 400 dece iz Beograda kojima su omogućeni besplatni treninzi košarke, odbojke, fudbala i planinarenja. Priređuju se i besplatni izleti, te je u nedelju oko 150 dece posetilo Sremske Karlovce gde su deca prisustvovala liturgiji u Sabornoj crkvi, posetila Bogosloviju, a družili su se i s karlovačkim vršnjacima na sportskim terenima “Straževica”.

Udruženje “Sveta Srbija” je osnovano s blagoslovom patrijarha srpske pravoslavne crkve Irineja, a pored Dejana Tomaševića u radu učestvuju i sportisti Aleksandar Kristić, Igor Janković, Aleksandar Stanojević i Goran Stevanović.

Sa decom radi ukupno četrnaest trenera, a društvo ima i podršku Ministarstva za omladinu i sport Vlade Srbije.
“Sveta Srbija” organizovaće 14. i 15. maja u Beogradu, na Adi Ciganliji, treće “Sportsko sabranje Svete Srbije” koje je od Grada Beograda dobilo status manifestacije od posebnog značaja.

Comments

Pročitaj još