Đurić: Prestanite sa hapšenjem i progonom Srba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je danas da se prestane sa hapšenjem i progonom Srba na Kosovu i Metohiji.

Đurić je u Lapljem Selu kod Gračanice istakao da oni koji to rade treba da se okrenu budućnosti.

Predstavnicima međunarodne zajednice je poručio da se ne mešaju u unutrašnje poslove Srbije i u predizbornu kampanju u Srbiji.

“Dalje ruke od Srbije. Ne mislite valjda da će Srbija da ostane ponižena i na kolenima pred pokušajima da je podvrgnete pod vašu vlast”, poručio je Đurić.

Prestanite da hapsite Srbe i okrenite se budućnosti, rekao je Đurić i dodao da Srbija hoće da gradi mostove saradnje i da treba pružiti priliku da se stvore odnose kakvi treba da vladaju svuda.

“Istovremeno poručujem – nemojte imati iluzije da ćemo o bilo čemu moći da razgovaramo i da ćemo o bilo čemu moći da se dogovaramo dok Srbe na KiM hapsite i lovite”, rekao je Đurić.

On je kazao da niko neće uspeti da od Srbije napravi  lutkarsko pozorište u kome drugi biraju vladu, predsednika vlade i put kojim Srbija ide.

“Srbija ide putem jake države, institucija i vlade koja je spremna i okrenuta saradnji sa svima i koja neće dozvoliti da njeni ljudi budu lovljeni i hapšeni,”-poručio je Đurić.

“Tražim momentalno oslobađenje generala Bojovića, zloupotrebljeno je to što je čovek krenuo kući i bukvalno je na prevaru uhvaćen i uhapšen,”- rekao je on.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još