• Početna>
  • Vesti>

Vulin: Kosovo je integralni deo Srbije a ona poštuje rezoluciju 1244

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Alkesnadar Vulin ponovio je danas da Srbija nikada neće priznati Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu.

“Srbija će poštovati svoj Ustav, Kosovo i Metohija nikada neće biti priznata kao nezavisna država i Srbija nema ni najmanju nameru da menja svoju politiku”, rekao je Vulin novinarima, odgovarajući na pitanje kako će Srbija reagovati ako uslov za ulazak u Evropsku uniju bude priznavanje KiM.

On je istakao da je Kosovo integralni deo Srbije, da Srbija poštuje rezoluciju 1244 Saveta bezbednostu UN i u skladu sa njom se i ponaša.  “Svi koji misle da mogu da uređuju spoljnu ili unutrašnju politiku Srbije, moraju da znaju da je to nemoguće”, rekao je Vulin.

Ministar je podsetio da ni sa jednog zvaničnog mesta, ni sa mesta gde se pregovara za ulazak u EU, nikada nisu stigle takve ideje, ni takva pitanja.

Komentarišući situaciju sa zabranom ulaska cisterni na Kosovo i Metohiju, Vulin je naglasio da je to pitanje odgovornosti. “CEFTA sporazum je potpisala UNMIK administracija kao najviši organ medjunarodne zajednice u skladu sa rezolucijom 1244. Ja ovim putem pitam INMIK da li je on odustao od svog mandata i kada misli da se oglasi po pitanmju onoga što se dešava na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vulin.

On je naglasio da se od UNMIK-a očekuje da uspostavi vladavinu prava i da uspostave sprovođenje CEFTA spšorazuma na šta su se obavezali.

 

 

 

Comments

Pročitaj još