Završen konkurs “Ona koja mi najviše znači”

 

Povodom 8.marta  Dana žena , Kulturni centar „Dragica Žarković“ organizovao je likovni i literarni konkurs  za učenike Osnovnih škola u Kosovskoj Mitrovici, pod nazivom „Ona koja mi najviše znači“. Konkurs je završen a najbolji radovi nagrađeni su danas u OŠ“Branko Radičević“.

Miodrag Radomirović,direktor Kulturnog centra je rekao da su  izuzetno  zadovoljni i zahvalni  Osnovnim školama i nastavnom osoblju koje se potrudilo, da na najbolji  mogući način pomogne Kulturnom centru da se organizuju ovakve akcije. Inače, Kulturni centar „Dragica Žarković“ nastavlje svoje aktivnosti uz podršku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica. Želimo da ovo bude još jedan  podstrek deci da se bave slikarstvom, poezijom, prozom…umetnošću pre svega, i da na taj način Kulturni Centar nastavi svoju  akciju „Školama u pohode „ kako bi pronašao nove talente u oblasti  umetnosti.

Ivan Zaporožac direktor OŠ“Branko Radičević“ zahvalio se Kulturnom centru „Dragica Žarkovic“  i rekao da su ovakve manifestacije koje su vezane za našu kulturu, za opšte obrazovanje naših učenika  od velikog značaja, i da se raduje da u buduće one budu organizovane u prostorijama Kulturnog centra i prostoru koji je adekvatan za ovakve prilike, ne zato sto škola nije mesto za to, naprotiv nama je čast da možemo da upriličimo ovu i slične manifestacije i damo svoj doprinos u organizaciji, dodao je Zaporožac.Mi smo škola otvorenih vrata, ali ipak nam je želja da Kulturni centar uz pomoć Privremenog organa i direktora dobije svoj prostor a mi ćemo i u buduće sarađivati kao i do sada.

Nagradjeni učenici nisu krili zadovoljstvo što su učestvovali i bili deo manifestacije , ali i što su nagrađeni .

Comments

Pročitaj još