Značajni turistički potencijali na Kosovu i Metohiji

“Kosovo i Metohija svojim prirodnim lepotama uvrštava se među najveće dragulje naše ukupne turističke ali i duhovne ponude”, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obilazeći štand na kojem se i ove godine, na sajmu turizma u Beogradu uz podršku Kancelarije za KiM promovišu prirodne lepote naše južne srpske pokrajine.
“Ski centar Brezovica jedan jed od bisera zimskog turizma u regionu i uprkos teškim okolnostima i ove godine ostvaruje uspešno poslovanje ” rekao je Đurić i ododao da su i ove godine kapaciteti hotela Molike i žičare puni a poslovanje centra pozitivno i nalazi se na turističkoj i skijaškoj mapi Evrope i Srbije”.

Prema njegovim rečima banja u Banjskoj , čija je gradnja u toku biće završena u prvoj fazi do leta i već ovog leta bazeni u Banjskoj sa termalnom vodom biće otvoreni za posetioce koji će osim lepote manastira iz vremena kralja Milutina ,moći da uživaju u termalnim i lekovitim vodama Banjske” rekao je Marko Đurić.

“Našem narodu na Kosovu i Metohiji neophodno je da imaju što više pažnje ali i poseta iz drugih krajeva Srbije jer je to za njih znak bratske ljubavi i velike podrške “, kaže vladika raško-prizrenski Teodosije i dodaje da srpske svetinje na KiM nisu samo spomenici kulture već i liturgijske zajednice koje su u funkciji naše crkve i zajednice.

“Kosovo i Metohija za nas nije samo teritorija , KiM predstavlja naš identitet kako duhovnog, kulturnog tako i istorijskog smisla”, rekao je vladika i dodao da je potrebno da sačuvamo vrednosti koje smo primili od predaka i da učinimo da budu žive i dostupne svima koji dolaze na te prostore”.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je da dok god se budemo borili za našu južnu pokrajinu i naše turističke potencijale na KiM ima nade za Srbiju i srpski narod.

Danas su svoje prirodne lepote i znamenitosti promovisale opštine Štrpce , Gračanica i Priština a sutra će to učiniti Kosovska Mitrovica i Zubin Potok.

Izvor TV Most

Comments

Pročitaj još