GI SDP: EULEKS nastavlja sa maltretiranjem Ivanovića

Gradjanska inicijativa SDP Oliver Ivanović smatra da se odlukom Apelacionog suda da se njihovom lideru kućni pritvor zameni sudskim “nastavlja brutalno maltretiranje našeg lideru Olivera Ivanovića, od strane političke inkvizicije pod nazivom EULEKS”.

“Najnovijom odlukom da se kućni pritvor zameni sudskim pritvorom dokazuje se da pravo i pravda nisu merilo kojim se Euleks vodi u ovom političkom procesu. Podsećamo da u situacijama kada je odlučivao po žalbi odbrane Apelacioni sud je svoje odluke donosio sa zakašnjenjem. U ovom slučaju su to učinili su svega par dana”, navodi se u saopštenju SDP-a.

Gradjanska inicijativa ističe da “činjenica da je ovu odluku gospodin Ivanović sačekao u porodičnom domu govori o njegovoj nameri da nastavi borbu za svoju slobodu, ali i slobodu svihonih Srba koji se u budućnosti budu našli u rukama onih kojima je politički interes ispred pravde i istine”.

GI SDP pozvala je sve građane, da sutra u 11 časova prisustvuju protestu koji će biti održan na trgu “Šumadija” u Kosovskoj Mitrovici i javno izraze neslaganje zbog ovog političkog terora od strane EULEX-a.

Comments

Pročitaj još