ЂУРИЋ СУТРА У ПОСЕТИ КОСОВСКОМ ПОМОРАВЉУ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић посетиће сутра Косовско Поморавље и том приликом обићи Пасјане, Горње Кусце, Станишор и манастир Драганац. Ђурић ће посету почети  у 10 часова обиласком породилишта у Пасјану, где ће уручити санитетско возило,   донацију Канцеларије за Косово и Метохију и разговарати са директором и запосленима у Здравственом центру Гњилане о функционисању здравствене заштите у Косовском Поморављу.

Након обиласка породилишта, директор Канцеларије за КиМ ће у 10:30 часова обићи ученике и наставнике у ОШ „Миладин Поповић“, издвојеном одељењу Гимназије “Шилово” и Медицинској школи „Велико Ропотово“, које се налазе у заједничком објекту у непосредној близини породилишта. За ученике ове три школе, основне коју похађа 204 ђака и две средње школе у коју иде 120 ученика,  Канцеларија за КиМ обезбеђује превоз из удаљених села. Након Пасјана, директор Ђурић ће посетити Горње Кусце, место које представља највећу српску средину у Косовском Поморављу и које је административни центар Привременог органа општине  Гњилане.

Том приликом, у 11:30 сати обићи ће седиште Привременог органа и разговорати са запосленима, а у 12:15 сати посетиће Велибора Петровића, ученика другог разреда средње музичке школе „Стеван Христић“, кога су Албанци напали пре неколико недеља. Посету Косовском Поморављу директор Канцеларије за КиМ наставиће у 13 сати у манасtиру Драганац, где ће разговарати са игуманом Иларионом и братством манастира, и обићи радове на обнови манастира које финансира Канцеларија за КиМ. Након тога, директор Ђурић ће у 14 сати у дворишту Музичке школе „Стеван Христић“ у Станишору положити камен-темељац за вишенаменски смештајни објекат за ученике из удаљених места, чију изградњу финансира Канцеларија за КиМ.

Том приликом, Ђурић ће директору и ученицима школе уручити музичке инструменте и школски инвентар, донацију Канцеларије за КиМ.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."